Bun cha – grilovaný bůček

Bun cha – grilovaný bůček

  • vepřový bok 1kg (nakrájet na tenké dlouhé plátky)
  • 2x stéblo citronové trávy
  • 10x vietnamská malá cibule šalotka (možno nahradit jinou cibulí)
  • 5x stroužek česneku

(trávu, cibuli a česnek rozmixujeme na kaši a vetřeme do masa)

  • 1/2 polévkové lžíce cukru
  • 2 plévkové lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička vietnamské soli (možno nahradit Podravkou)
  • 1 polévková lžíce červené sladké papriky pro barvu
  • 5-6 polévkových lžic rybí omáčky (pozor na slanost, rybí omáčky jsou různě koncentrované)

(toto vše také přidáme k masu a promícháme)

Grilujeme v troubě, nebo na grilu. Podáváme s rýžovými nudlemi, salátem z mungo klíčků a omáčkou k namáčení nudlí a masa.

_________________________________________________________________________________________

Hotovou omáčku je možné zakoupit u nás, nebo připravit dle tohoto postupu:

  • 0,6 L vody
  • 1/2 malého hrnečku cukru
  • 4 polévkové lžíce rybí omáčky

tyto tři ingredience přivedeme k varu, vypneme a pak přidáme

  • 4 polévkové lžíce octa
  • 4 chilli papričky nasekané na drobno
  • 4 stroužky česneku nasekané na drobno

promícháme a máme hotovo!

Přejeme dobrou chuť. 😉

Share this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *