Pho Ga – slepičí polévka

Pho Ga – slepičí polévka

Ingredience:

Očistíme slepici a do kůže vetřeme 1/4 lžičky kurkumového prášku (pro barvu i chuť) a ponoříme do vody do tlakového hrnce. Vodu osolíme vietnamskou solí a vaříme alespoň 1 hodinu. Bez tlakového hrnce vaříme 2 – 3 hodiny. Vyndáme slepici a necháme vychladnout, poté obereme maso i s kůží a nakrájíme na plátky. Do vývaru přidáme stéblo citronové trávy (možno překrojit napůl a pomačkat pro zvýšení aroma), dále přidáme jeden badián, jeden kardamon, jeden celý kousek skořice. Možné přidat jednu kostku bujónu na Pho Ga pro výraznější chuť, není nutné. Rozpůlenou cibuli a kousek zázvoru opražíme nasucho na pánvi (možno lehce opálit přímo nad ohněm) pro zvýšení aroma a přidáme také do vývaru. Vývar dále ochutíme vietnamskou solí, přidáme rybí omáčku, semena koriandru a vše vaříme ještě 15 minut. Široké nudle pho uvaříme samostatně, přivedeme vodu k varu, přidáme nudle a 2 minuty či dle návodu vaříme. Do misky vložíme nudle, obrané maso ze slepice nakrájené na plátky, čerstvý koriandr či další bylinky, mungo klíčky, cibuli nakrájenou na tenké kolečka, lahůdkovou cibuli nakrájenou na jemno a vše zalejeme vývarem. Dle libosti možno dochutit pepřem, nakládaným česnekem, nakrájenou čerstvou chilli papričkou či chilli omáčkou a zakapat limetkou.

Přejeme Dobrou chuť!

Share this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *